Voedingsadvies

Worstel je eigenlijk al heel lang met eten of met je lichaam op wat voor manier dan ook?  Of ben jij ook in verwarring door de enorme overvloed aan informatie over voeding, en de vele ‘waarheden’ over wat nu werkelijk gezond zou zijn?

Dat is niet gek in deze tijd en deze maatschappij waarin we geleerd hebben te luisteren naar ons hoofd.  Maar echte wijsheid zit niet in ons hoofd, maar in ons lijf. In de verbinding met onze Natuur. Luisteren naar je Lichaam, en daar trouw aan zijn, gaat alleen vaak niet meer vanzelf. En er is een veelheid aan redenen mogelijk waardoor onze relatie met Voeding en ons Lijf verstoord is geraakt.

eating together from one plate
ontbijt
eten 2
meal
burger
cel-lisboa-60315-unsplash
achter de pc
eten

Maar als voeding een obsessie is geworden, als we worstelen met ons gewicht of lichaamsbeeld, als we last hebben van eetbuien, als we teveel eten, of verteringsproblemen hebben, of....  Dan is de natuurlijke en ‘gezonde’ relatie met voeding duidelijk verstoord.

Velen die al langer worstelen met hun voedingspatroon of hun lichaam zullen herkennen dat het niet eenvoudig is om eetgedrag te veranderen. Want er zit meer achter. Het is belangrijk om dit te onderkennen, en je relatie met voeding en je lichaam niet als een ‘probleem’ te benaderen, maar als een Poort naar Jezelf. Ik kijk heel graag met je mee om licht te werpen op jouw relatie met voeding en je Lijf. Ik zie dus je relatie met voeding niet los van de rest van je leven.

Een gezond eetpatroon zie ik als onderdeel van een leefstijl die bij je past en die voor ieder van ons anders is. We zijn nu eenmaal verschillend en hebben daarmee ook verschillende behoeften en voorkeuren. En daar is niks mis mee. Ik geloof dan ook niet in een standaard aanpak of dieet. Zelfs voor dezelfde ‘kwaal’, kan de aanpak per persoon totaal verschillend zijn.

Wel pleit ik voor zo natuurlijk mogelijk eten. In die zin kan ik verdrietig rondkijken als ik zie wat er allemaal te koop is in de gemiddelde supermarkt. Eindeloos veel keuzemogelijkheden, waarbij je feitelijk kiest tussen hetzelfde en hetzelfde in verschillende vermommingen en met vele toevoegingen. En ik zie ook hoe veel mensen het gevoel van het bereiden van een natuurlijke maaltijd (wat helemaal niet ingewikkeld of tijdrovend is) verloren hebben. Koken is niet moeilijk. Het vraag wederom om verbinding, met je voeding en je gevoel.

In mijn Blogs neem ik je mee in de wondere wereld van onze voeding. Wat is voeding nou eigenlijk? Wat hebben we ervan gemaakt? Wat denken we dat het is? Hoe verbinden we ons weer met ons eten en met ons lijf? Wat zegt onze relatie met voeding over onze relatie met onszelf…? Neem gerust een kijkje!

 

Benieuwd?

Durf je het aan om kennis te maken en misschien samen het avontuur aan te gaan?

Je bent welkom!

Al duurt de intake waarschijnlijk langer, ik reken de eerste keer niet meer dan 65 euro