Burn-out

Een burn-out laat duidelijk zien dat je over je grenzen bent gegaan, dat er een onbalans is in je leven, een onbalans tussen lichaam en geest. Je bent nu tot halt geroepen en ‘moet er wat mee doen’. Dan ga je zoeken. En de burn-out zal je ongetwijfeld ook (weer) hebben duidelijk gemaakt hoe lichaam en geest samenhangen. Want je hoofd kan je voor de gek houden, maar je lichaam liegt nooit.

Massage grijpt aan op het lichaam, maar omdat je systeem één is, werkt het natuurlijk door op alle lagen van je ZIJN. Een massage werkt meestal ontspannend voor lijf en wezen. Maar een massage kan ook gebruikt worden om je bewust te worden van zaken die in je lijf zijn opgeslagen of van (eerder onbewuste) spanningen. Het kan je helpen om meer naar je lijf te gaan, meer te luistern naar je lichaam en haar taal te gaan begrijpen.

Ik wil je graag meenemen op reis door je lijf, en je begeleiden om beter te leren luisteren naar en aanwezig te zijn ín je lijf. En hopelijk kan dat een helende reis zijn, op weg naar een jij die weer (of zelfs méér dan vroeger) in balans is.