HSP

Als je hooggevoelig bent, pik je veel op de van de wereld om je heen. Je kan dingen intenser beleven, maar je neemt vaak ook veel meer waar, ook op andere lagen. Dit levert vaak mooie kwaliteiten op, zoals het goed aanvoelen van stemmingen en sferen, maar het is niet altijd gemakkelijk. Juist omdat alles bewust óf onbewust zo binnenkomt.

Dan is het zaak zorgvuldig te zijn in wat je doet en waarvoor je kiest. Een massage kan helpen om het contact met je lijf en daarmee je gronding te verstevigen. Maar een massage op de ‘verkeerde plek’, niet bij de juiste persoon, kan je juist verder van huis brengen. Juist voor jou, als hooggevoelig mens, is het zo belangrijk dat er de juiste afstemming is, én presentie, aandacht bij en voor jou als je wordt gemasseerd. Dit hoop ik te bieden.

Als je hooggevoelig bent, is het fijn om je huid, dat prachtige orgaan van tast, contact, én begrenzing, goed te voelen. De grenzen van je lijf te beleven. Daarom kan ik dan eerder kiezen voor een massage met lange, soms stevige, strijkingen over het hele lichaam. Het gaat vaak meer om de huid, en de subtiliteit (wat vaak juist betekent een grote intensiteit) dan om een stevige massage van de spieren. Dit laatste kan natuurlijk ook, als je hier een wens hebt, maar altijd in afstemming.

Ik ben zelf hoog-sensitief en begeleid je vanuit mijn eigen ervaring.