Massage

Voor mij gaat het in een massage om het ervaren van jezelf, steeds dieper, steeds meer van jezelf. Natuurlijk, je mag er ook van genieten. Liefdevolle aanraking is vaak heel fijn en de ontspanning die erbij komt ook. Maar soms kunnen er ook moeilijke emoties aangeraakt worden. Als je alles kan ontvangen vanuit nieuwsgierigheid, dan is aanraking (of massage) een prachtig en zacht instrument om te groeien.

Daarnaast kan er ook veel ervaren worden in de verbinding. Want uiteindelijk is er de interactie tussen jou (op de tafel) en mij (die jou masseert). Dit kan heel intiem zijn, als we beiden volledig aanwezig kunnen zijn in het contact van bijvoorbeeld mijn hand op jouw rug. Overbodig hoop ik, maar toch voor de duidelijkheid: ik zoek hierbij niet de seksualiteit op.

Als ik masseer werk ik het liefst Intuitief en ga met jou op reis. Ik stem mij af op jou en voel waar mijn handen willen gaan en wat ze willen doen. Aan jou de kunst om je over te geven aan wat er te ervaren is.

Ik pas allerlei technieken toe, naast het masseren van de spieren en het bindweefsel, bijvoorbeeld ook schuddingen, en veel subtielere aanrakingen. Ik luister en kijk daarbij naar je lichaam en stem me af op jouw energieveld. Want masseren, of aanraken, kan op heel veel manieren. En het kan op verschillende lagen ervaren worden, of binnenkomen.

Aanraking gaat altijd via de huid. Dit is ons contact-orgaan. Bij een meer stevige massage, heb je  vaak weinig bewustzijn op het huid(-huid) contact, omdat je aandacht dan is bij de sensaties in de spieren. Veel mensen denken bij een massage in de eerste plaats aan ‘het kneden van de spieren’. Dat kan erg fijn zijn. Zeker als er veel spanning is opgeslagen in de spieren. Je bent dan ook helemaal welkom voor een Ontspanningsmassage.

Maar met name subtieler contact kan juist heel diep binnenkomen, omdat het dichter komt bij je Essentie. Dit kan ook spannend zijn. Ik nodig je uit om zoveel mogelijk alle sensaties te ervaren en te accepteren zoals ze zijn. En nieuwsgierig te zijn naar wat er te voelen is en naar de verschillende sensaties. Zo kan je leren om meer te gaan luisteren naar je lichaam. En daarbij kunnen emoties loskomen. Hiervoor is alle ruimte.

En natuurlijk kijken we in overleg waar jouw behoefte ligt.

Hier kan je enkele Recensies lezen