Massage voor ouderen

Het leven is een proces dat zich voltrekt en eigenlijk zijn wij het leven zelf. Soms zijn er grote gebeurtenissen of dingen die ons leven diep beinvloeden. Vaak gaat verandering, ontwikkeling, gestaag en groeien we langzaam in iets nieuws of constateren we dat we in een volgende fase van ons leven zijn gekomen.

Zelf ben ik nu 40, en heb al een hele weg gelopen, maar (hopelijk) ook nog een hele weg te gaan. Voor mij betekent ouder worden onder andere veel loslaten, de realiteit is niet zo maakbaar als ik dacht toen ik jong(er) was. Milder worden ook. En het besef en doorvoelen in mijn hele lijf hoe lichaam en geest totaal verweven zijn.

En he, ik kom net kijken, hoe zal ik op het leven terugzien als ik 80 ben?

Misschien heeft U inmiddels deze leeftijd bereikt? En alleen U weet hoe uw weg is geweest, wat uw ervaringen zijn geweest, uw levenslessen, uw vreugde en verdriet. Maar ook wat  uw verlangens en behoeften zijn, Nu in dit moment.

Aanraking is belangrijk, zo niet essentieel voor de mens, om jezelf te voelen, te voeden. Om te kunnen rusten in jezelf. En op oudere leeftijd, zeker als bijvoorbeeld uw partner is overleden, kan het zijn dat u niet meer zoveel wordt aangeraakt.

Middels een massage wil ik U heel graag een moment van ontspanning, en warm contact bieden. Waarin U, via het lichaam, uzelf mag ervaren. Misschien zijn er nog dingen in uw leven die u een plek wilt geven. Misschien heeft U gewoon behoefte aan een moment van rust en ontspanning, van genieten. Elke reden is goed! U bent welkom zoals U bent. En uiteraard is er ruimte voor uw verhaal als U daar behoefte aan heeft.

De massage kan plaatsvinden in mijn praktijk, maar indien gewenst kan ik ook naar U toekomen. Ik stem me af op uw behoefte en de mogelijkheden die er zijn: dus met kleding/zonder kleding, op bed, in de stoel, er is altijd een weg.