Begeleidingstraject Massage

Je bent ook welkom om met mij een traject in te gaan van meerdere sessies. Hierbij kunnen we kijken of we meer van jouw Zijn in je Lichaam kunnen uitnodigen. Ook op plekken waar je (nog) moeilijk aanwezig kan zijn. We kunnen ons laten leiden door specifieke thema’s, maar ook door het lichaam zelf, door wat het aangeeft en wat er aangeraakt wordt.

Voor mij hangt spierspanning sterk samen met vastzittende emoties. Ook in het bindweefsel kan veel stress opgeslagen zijn. Het kan heel fijn zijn als blokkades in de spieren worden gemasseerd. Mijn ervaring is echter ook dat de aandacht dan juist gaat naar wat vastzit, en waar toch al zoveel aandacht naartoe gaat (want pijn, klachten, etc.). Deze spanningen hangen vaak samen met overlevingspatronen.

Soms, zeker bij chronische klachten of depressie, kan het meer zinvol zijn  om je bewust te worden van al die plekken waar je thuis bent in je lichaam. En om de aanwezigheid daar te vergroten, zodat er meer bedding ontstaat om geblokkeerde stukken te dragen.

Daarnaast werk ik met Trigger points, maar op een iets andere manier dan veelal wordt gedaan. Ik ga niet met veel geweld zo’n plek in. Ik zal je uitnodigen om vanuit dáár waar je wel bent, contact te maken met de lastige plek (Trigger point), om te kijken of je er op die manier in kan komen en je mag verzachten op die plek en hem je weer toe-eigenen.

Wat ook kan, is dat ik je uitnodig met zachte aandacht, aanraking, te gaan naar plekken waar je moeilijk kan zijn, waar weinig aanwezigheid of gevoel is. Om te kijken of we Jouw Zijn ook op deze plekken kunnen uitnodigen.

Een proces van meer en meer in je Lijf komen gaat niet zo ineens, het is een lange weg. En ik realiseer me terdege dat ik slechts een kleine bijdrage kan bieden in het gehele proces. Maar als je je geroepen voelt dan wil ik graag kijken of ik je kan ondersteunen op je pad.